Praktijkmodules

We hebben een mooi keuzeprogramma om je te helpen een keuze te maken welke opleiding het beste bij je past! Volg de stappen hieronder:


Hieronder vind je meer informatie over de verschillende praktijkmodules. Je krijgt bij biertraining.nl de mogelijkheid te kiezen uit verschillende modules dus kijk vooral wat bij jou past!

1.     Bierkennis & Storytelling (meer kennisdeling aan tafel)

De deelnemer kan na deze module uitgebreide toelichting verzorgen over het brouwproces, de ingrediënten, bierstijlen en relevante bierkennis delen met zijn of haar gasten. De gast zal vertrouwen op de aantoonbare expertise van de horecamedewerker, waardoor de actieve verkoop van Speciaalbier een vlucht zal nemen.

Welke kennis c.q.vaardigheden ga je ontwikkelen in de module Storytelling?

- Kennis over bier(stijlen)

- Interessante feiten en verhalen

- Vaardigheid storytelling aan tafel

- Vaardigheid actieve verkoop dmv storytelling


2.     Proeven & Beschrijven (herkennen bierstijlen en bieradvies) 

De deelnemer is in staat verschillende bierstijlen te herkennen en te beschrijven en kan op basis van smaakvoorkeuren van de gast een gepast advies uitbrengen. De trainer zal aan de hand van een aantal typische bierstijlen alle geheimen van bier ontrafelen. Om de praktijkervaring te vergroten stuurt de trainer vooraf een communicatie uit naar de deelnemers, zodat deze in staat zijn om (vrijblijvend) de verschillende bierstijlen in huis te halen en live mee te proeven. De Speciaalbier kaart van elke horecazaak heeft geen geheimen meer voor deze kenner!

Welke kennis c.q.vaardigheden ga je ontwikkelen in de module proeven & beschrijven?

- Blind (her)kennen van verschillende bierstijlen

- Omschrijven van bierstijlen obv smaakfactoren

- Deskundig bieradvies obv smaakomschrijving

- Actieve verkoop & proactief advies


3.     Bier & Spijs (combineren van bier en spijs) - ideaal voor restaurants

Het combineren van bier en spijs krijgt terecht steeds meer aandacht. Net als bij wijn kan een combinatie de smaakbeleving maken of breken. Het is niet voor niets dat steeds meer sterrenrestaurants een bijpassend speciaalbier menu op de kaart hebben staan. Om de praktijkervaring te vergroten stuurt de trainer vooraf een communicatie uit naar de deelnemers, zodat deze in staat zijn om (vrijblijvend) de verschillende bierstijlen en happen in huis te halen en live mee te proeven. Door middel van theoretische kennis en praktijkvoorbeelden zal de deelnemer een expert worden op dit gebied.

Welke kennis c.q.vaardigheden ga je ontwikkelen in de module proeven & beschrijven?

- Theoretische kennis over bier & spijs combinaties

- Zelf correct combinaties adviseren

- Samenstellen van passend biermenu

- Actief verkopen obv passend advies


4.     Train de Trainer (zelf verzorgen van bierproeverijen)

Het verzorgen van een bierproeverij is uitermate geschikt voor gasten op zoek naar (nieuwe vormen van) beleving, met een vaste groep mensen zittend aan een tafel. In deze sessie leert de deelnemer zijn of haar kennis op interactieve en vermakelijke wijze over te brengen. Ideaal voor het actief promoten van incourante momenten in uw zaak!

Welke kennis c.q.vaardigheden ga je ontwikkelen in de module Train de Trainer:

- Zelf een bierproeverij organiseren en promoten 

- Samenstellen inhoud bierproeverij

- Presentatievaardigheden & interacties aangaan

- Beleving dmv quiz- element


5.     Tappen & Schenken (praktijkvaardigheden)

Er is steeds meer aandacht voor kwaliteit in de horeca. Een goed glas bier, mooi gepresenteerd in een schoon glas vergroot de kans op het bestellen van een extra consumptie en een herhaalbezoek aanzienlijk. Wist je dat een goede bierbehandeling aanzienlijke besparingen oplevert en tegelijk de beleving en besteding van de gast vergroot?

Welke kennis c.q.vaardigheden ga je ontwikkelen in de module tappen & schenken:

- Theoretische kennis opslag & hygiëne

- Tappen van (Speciaal)bier

- Schenken van (Speciaal)bier

- Kostenbesparing en upsellmogelijkheden


Wat een keuzes :) Wil je er samen even over sparren of mocht je interesse hebben stuur dan even een mail naar [email protected] en dan nemen we zsm contact met je op om te kijken wat het beste bij je past!

Cheers

Laurens & Erik