Behaal nu jouw bier diploma's met het STAP-budget

Investeer in je carrière en gun jezelf een diploma van dé erkende bieropleider van Nederland via het STAP-budget. Vanaf 1 maart 2022 stelt de Rijksoverheid budget beschikbaar voor werkenden of werkzoekenden voor ontwikkeling en scholing. De meest complete bieropleiding voor horecamedewerkers volg je nu geheel gratis.

De eerstvolgende gelegenheid om jouw STAP subsidie aan te vragen is: 1 mei 2023 - 10.00 uur. Mis het niet en regel hieronder direct jouw vooraanmelding!

HOE MELD IK ME AAN?

Om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget dien je een bewijs van vooraanmelding aan te vragen. Dit werkt als volgt:

  1. Vul het bovenstaande inschrijfformulier zo volledig mogelijk in
  2. Biertraining.nl stuurt jou voorafgaand aan de nieuwe aanvraagperiode per mail een bewijs van vooraanmelding met uniek studentnummer
  3. Meld je tijdens de eerst volgende mogelijkheid aan via https://www.stapuwv.nl/ Let op: de STAP subsidie is erg populair en het budget is snel vergeven. Zorg ervoor dat je je direct meldt!
  4. Ben je er door gekomen? Gefeliciteerd! Je krijgt onbeperkt toegang tot onze online opleiding en op basis van jouw voorkeuren plannen we de meest geschikte data en locatie voor het volgen van onze live trainingen.
  5. Niet gelukt? Wees niet getreurd! Je kunt het in een volgende aanvraagronde (meestal 2 maanden later, houd deze datum goed in de gaten) gewoon opnieuw proberen!
  6. Doorloop de gehele opleiding en sluit af met een officieel SVH Bier examen op locatie. Geslaagd? Dan ontvang je uiteraard het enige branche erkende vakdiploma voor bier in Nederland! 

Wat is STAP?

Werkenden en werkzoekenden kunnen elk kalenderjaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Dé enige erkende biertraining via het STAP-budget

Wij zijn de enige bieropleider voor de horeca die in het scholingsregister staat voor het STAP-budget. Dit houdt in dat je bij ons een volledige biertraining kan volgen op basis van dit budget, dus zonder dat je hier zelf kosten aan hebt. De perfecte kans om jezelf te ontwikkelen als bierprofessional!

✓ Word een echte bierkenner
✓ Haal jouw SVH bierdiploma 1 en/of 2 
✓ Maak jezelf aantrekkelijk voor jouw huidige (of nieuwe) werkgever
✓ Leer alles over bier, bierbehandeling én bierverkoop

Volg het STAP biertraining programma

Inhoud programma t.w.v. € 1.000 euro

SVH Bier 1: alles wat je moet weten over bier

✓ Onbeperkt toegang tot onze erkende online opleiding
✓ Praktijkdag 1: Van graan tot kraan, Gastgericht bier verkopen en training bierbehandeling (tappen pils)
✓ Praktijkdag 2: Storytelling speciaalbier, meest voorkomende bierstijlen, proeven en beschrijven van bier/spijs combinaties
✓ Praktijkdag 3: Examentraining + officieel SVH Bier 1 examen ✓ Inclusief diploma bij slagen, lunch en verbruik tijdens trainingen

SVH Bier 2: pas alle kennis direct toe in de praktijk

✓ Praktijkdag 1: Tappen en schenken van speciaalbier, Taptechniek en onderhoud, Bier/spijs advies aan tafel
✓ Praktijkdag 2: Verdieping bier en eten 
✓ Praktijkdag 3: Coaching + officieel SVH Bier 2 examen
✓ Inclusief diploma bij slagen, lunch en verbruik tijdens trainingen

Waar en wanneer zijn de praktijkdagen?

Zodra jouw subsidie is goedgekeurd kun je direct starten met de online training en gaan we ook de verschillende praktijkdagen plannen. Op basis van jouw woonadres zoeken we de best passende trainingslocatie bij jou in de buurt.