BIERTRAINING.NL

De training:

De training bestaat uit 14 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bestaat uit een video, teksten en 20 vragen. In totaal krijg je >250 vragen om je voor te bereiden op het examen. Je kan badges verdienen, een proefformulier downloaden, en wanneer je het examen haalt ontvang je je eigen certificaat! Vergelijk je scores met die van anderen en houd je eigen progressie bij in je persoonlijke dashboard. 

Voor ondernemers:

Door een eigen (bedrijfs)groep aan te maken ontvang je staffelkorting, kun je de voortgang van je medewerkers volgen en een interne competitie opzetten. Daarnaast is het mogelijk om de online training te combineren met een praktijktraining in de zaak, eventueel af te sluiten met een officieel SVH examen. 


Start jouw training

Geschiedenis van bier
Hoofdstuk 1

Geschiedenis van bier

Hoe lang drinken we al bier? Wat hadden de Egyptenaren met bier? Wat heeft Louis Pasteur te maken met je pilsje?

Ingrediënten van bier
Hoofdstuk 2

Ingrediënten van bier

Wat is mout? Waar zorgt hop voor? Wat is het verschil tussen boven- en ondergistende bieren?

Het brouwproces
Hoofdstuk 3

Het brouwproces

Hoe brouwt men bier? Welke invloed heeft dit op de smaak? Wat betekent lageren precies?

Opslag, hygiëne, tapsystemen en basiswetgeving.
Hoofdstuk 4

Opslag, hygiëne, tapsystemen en basiswetgeving.

Met welk tapsysteem werk jij? Hoe bewaar je bier en hoe belangrijk is hygiene? 

Pils & lager
Hoofdstuk 5

Pils & lager

Wat is pils en waar komt het vandaan? Sinds wanneer kunnen we het maken? Wat zijn de kenmerken van een lager?

Duitse biertypes
Hoofdstuk 6

Duitse biertypes

Kolsch, Alt, Weizen. Wat is wat? Hoe zit het met het Reinheitsgebot? Waar komt de term bo(c)kbier vandaan?

Abdij- en Trappistenbieren
Hoofdstuk 7

Abdij- en Trappistenbieren

Wat is het verschil tussen een Abdijbier en een Trappistenbier? Hoeveel Trappistenbieren zijn er? Wat zijn bekende voorbeelden?

Belgische biertypes
Hoofdstuk 8

Belgische biertypes

Wat is een kriek? Wat kenmerkt een Lambic en hoe maakt men Gueze? Dit en meer over het bekendste bierland ter wereld.

Engelse biertypes
Hoofdstuk 9

Engelse biertypes

De Britten drinken naast thee ook bier. Engeland heeft een rijke biergeschiedenis. Duik in de wereld van de Porter, Stout en (Pale) Ale’s.

USA & Craft Beer revolutie
Hoofdstuk 10

USA & Craft Beer revolutie

De USA heeft een actuele en levendige biergeschiedenis. Van de drooglegging tot immens grote brouwerijen, naar de opkomst van de nanobreweries.

Het bieretiket
Hoofdstuk 11

Het bieretiket

Wat zegt de IBU-waarde over een bier? Wat moet er allemaal verplicht op het etiket staan? Leer het bieretiket lezen in dit hoofdstuk!

Tappen, schenken & serveren
Hoofdstuk 12

Tappen, schenken & serveren

Waarom schuim je een pilsje af? Tap je een speciaalbiertje anders? Hoe zit het dan met een stout? Wat zijn de juiste serveertechnieken?

Proeven & Beschrijven
Hoofdstuk 13

Proeven & Beschrijven

Bier proeven is iets anders dan bier drinken. Met de juiste proeftechnieken onderscheid je geuren en aroma’s, smaak en nasmaak.

Bier & Spijs
Hoofdstuk 14

Bier & Spijs

Er zijn ontzettend veel mooie combinaties te maken met bier en eten. Hier leer je hoe je smaken elkaar kunt laten aanvullen of versterken.

Examen
Hoofdstuk 15

Examen

Heb je alle hoofdstukken doorlopen? Doe dan het examen. Je krijgt 50 vragen uit alle hoofdstukken te beantwoorden. Heb je 65% of meer goed? Je vind je certificaat in je eigen dashboard, gefeliciteerd!