Ontdek hoe onze deelnemers biertraining hebben ervaren:
✓ Word een bierspecialist vanaf elk instapniveau
✓ Bepaal zelf wat, waar en wanneer je leert
✓ Onbeperkt toegang tot onze online opleiding
✓ Ruime keuze uit onze praktijkdagen op locatie
✓ Interactief en ontzettend leuk!
De branche-erkende online opleiding:
De training bestaat uit 14 hoofdstukken en een examen. Alle kennis wordt gedeeld door middel van video's en quizvragen. Je kan badges verdienen, een proefformulier downloaden, en wanneer je het examen haalt ontvang je je eigen certificaat! Vergelijk je scores met die van anderen en houd je eigen progressie bij in je persoonlijke dashboard.
Hoe lang drinken we al bier? Wat hadden de Egyptenaren met bier? Wat heeft Louis Pasteur te maken met je pilsje?
Wat is mout? Waar zorgt hop voor? Wat is het verschil tussen boven- en ondergistende bieren?
Hoe brouwt men bier? Welke invloed heeft dit op de smaak? Wat betekent lageren precies?
Met welk tapsysteem werk jij? Hoe bewaar je bier en hoe belangrijk is hygiene?
Wat is pils en waar komt het vandaan? Sinds wanneer kunnen we het maken? Wat zijn de kenmerken van een lager?
Kolsch, Alt, Weizen. Wat is wat? Hoe zit het met het Reinheitsgebot? Waar komt de term bo(c)kbier vandaan?
Wat is het verschil tussen een Abdijbier en een Trappistenbier? Hoeveel Trappistenbieren zijn er? Wat zijn bekende voorbeelden?
Wat is een kriek? Wat kenmerkt een Lambic en hoe maakt men Gueze? Dit en meer over het bekendste bierland ter wereld.
De Britten drinken naast thee ook bier. Engeland heeft een rijke biergeschiedenis. Duik in de wereld van de Porter, Stout en (Pale) Ale’s.
De USA heeft een actuele en levendige biergeschiedenis. Van de drooglegging tot immens grote brouwerijen, naar de opkomst van de nanobreweries.
Wat zegt de IBU-waarde over een bier? Wat moet er allemaal verplicht op het etiket staan? Leer het bieretiket lezen in dit hoofdstuk!
Waarom schuim je een pilsje af? Tap je een speciaalbiertje anders? Hoe zit het dan met een stout? Wat zijn de juiste serveertechnieken?
Bier proeven is iets anders dan bier drinken. Met de juiste proeftechnieken onderscheid je geuren en aroma’s, smaak en nasmaak.
Er zijn ontzettend veel mooie combinaties te maken met bier en eten. Hier leer je hoe je smaken elkaar kunt laten aanvullen of versterken.
Heb je alle hoofdstukken doorlopen? Doe dan het examen. Je krijgt 50 vragen uit alle hoofdstukken te beantwoorden. Heb je 65% of meer goed? Je vind je certificaat in je eigen dashboard, gefeliciteerd!