SVH

Wil je graag een officieel branche gecertificeerd bier diploma? Ga dan op voor het SVH examen Bier 1. Na het afronden van de training kun je op biertraining.nl je eigen certificaat printen, echter dit certificaat is niet een officieel erkend diploma. We bieden je wel de mogelijkheid, in samenwerking met het SVH, om een erkend bier diploma te behalen. Een unieke kans! Hieronder lees je meer over het examen SVH Bier 1. 

Het examen SVH Bier 1 is gebaseerd op de eindtermen SVH Bier 1. Het examen bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel (blind proeverij). In totaal bestaat het examen uit 36 meerkeuze vragen, waarvan de eerste 6 examenvragen betrekking hebben op de 4 verschillende bieren die je moet proeven en de overige 30 examenvragen betrekking hebben op de theorie. 

Voor het examen SVH Bier 1 zijn vier verschillende bieren geselecteerd. In elk glas zal tijdens het examen 100 ml. bier worden ingeschonken. Goed om te weten: Tijdens het examen wordt geen extra bier bijgeschonken. Dus dat betekent dus goed proeven! Naast de bieren zal er een glas met water en een spuugemmer klaar staan.

Je krijgt in totaal 50 minuten de tijd om het examen te maken. Je mag zelf bepalen in welke volgorde je de examenvragen gaat beantwoorden: eerst de proefvragen of eerst de theorievragen. In verband met de temperaturen en de schuimkraag van de bieren, adviseert SVH te beginnen met de eerste zes examenvragen waarbij je de bieren moet proeven, zodra het bier is uitgeschonken. 

Let op: Mensen die deelnemen aan het examen SVH Bier 1 moeten de minimale leeftijd van 18 jaar hebben. Indien je 16 of 17 jaar oud bent, zullen er voorwaarden worden gesteld aan de wijze waarop je het examen maakt. Voor meer informatie hierover neem dan contact met ons op. 

Heb je interesse of wil je meer informatie over het SVH Bier 1 diploma, vul dan onderstaand contactformulier in en dan nemen wij snel contact met je op.